A komplex gyógynövényes kenőcsöt életkortól függetlenül használhatjuk. De nem mindegy, milyen színűt veszünk!

A lóbalzsamot eredetileg a német állatorvosok fejlesztették. A  gyógynövényes kenőccsel a versenylovak ízületét kezelték; a verseny előtt ezt használták bemelegítő krémként. Idővel észrevették, hogy azoknak az embereknek is segített az kézízületein, akik a lovakat kenegették. Ezek után kezdték el a kutatásokat, és végül kifejlesztették azt a balzsamot, ami azóta már sok emberen segített.

Lóbalzsam fajtái

Az alapvető összetevőknek görcsoldó és gyulladáscsökkentő hatásuk van. Főbb összetevői: vadgesztenye kivonat, rozmaring, árnika, kámfor, glicerin, mentol, boróka, eukaliptusz.

KÉK VAGY ZÖLD

A hűsítő készítmények alkalmasak ellazítani az izmokat és így csökkenteni az izomlázzal járó kellemetlenségeket. Ezen kívül még használhatóak idegbecsípődésre, reumatikus, ízületi fájdalmakra és lumbágóra, valamint kiválóan alkalmazható kisebb sportsérülések kezelésére is, például húzódásra, rándulásra, ficamra, zúzódásra.

PIROS

A melegítő hatású készítményeket onnan ismerhetjük fel, hogy általában piros a dobozuk/címkéjük és többnyire rájuk van írva, hogy „Hot”. A benne található chilivel éri el a melegítőhatást, ami kifejezetten ajánlott sportolók számára, hiszen átmelegíti edzés előtt az izmokat és így csökken a sérülés veszélye. De ugyanígy fizikai munka előtt és után is használhatjuk. Ezt is tudjuk alkalmazni ízületi panaszok kezelésére, valamint a boka, térd, derék, csukló, könyök sérülései esetén.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!