Ingyen van az orvosi ellátás, mindenféle oktatás, sőt az állam lakást is ad az embereknek.

Brunei Borneó szigetén található Délkelet-Ázsiában. Malajzia az egyetlen szomszédos országa, a többi oldalról tenger veszi körül. Egy csodálatos kis ország, ahol nincsenek adók és a vezetés gondoskodik a közel 400 ezer állampolgár jólétéről.

Az ország kőolajban és földgázban igen gazdag, és a turizmus is húzóágazat. Nem csoda, hisz az ország jó része nemzeti parkokból és gyönyörű tájakból áll. Különleges állatfajok népesítik be a szigetet, ami szintén vonzza a turistákat.

Brunei szultánja a 15. század óta uralkodó dinasztia tagja, egyben az ország állam- és kormányfője. A szultán döntéseit a miniszterek tanácsa segítii. Az uralkodói család szinte isteni kiváltságokat élvez az országban. Bruneiben nincs választott országgyűlés. Hassanal Bolkiah szultán 1968 óta vezeti az országot.

Érdekesség, hogy ő rendelkezik a világ legnagyobb magán-autógyűjteményével: jelenlegi gyűjteménye kb. 7000 nagy értékű luxusautóból áll. A szultánnak összesen 130 Rolls-Royce-a, 531 Mercedes-Benze, 367 Ferrarija, 362 Bentleyje, 185 BMW-je, 177 Jaguarja, 160 Porscheje, 20 Lamborghinije volt 2010-ben. Továbbá kettő Boeing, egy Airbus, hat kisebb repülő, kettő helikopter.

Hassanal szultán valamikor a világ leggazdagabb embere volt. Hiába változott ez meg az utóbbi évekre, vagyona még így is felülmúlja legvadabb elképzeléseinket. 

Az országban kevesebb,  mint 400 000 ember él, akiknek nem kell adót fizetniük, mivel enélkül is fenntartható minden. Ingyenes az orvosi ellátás, az állam lakásokat is ad az embereknek és a rizs árát is megtámogatja.

Így nem csoda, hogy annyian tisztelik és imádják szeretett vezetőjüket az iszlám államban. Teljes jogú állampolgár csakis az lehet, aki itt született.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!