Érdekes szimbólum a pók.

Azt, ami ismétlődően és hosszú időn keresztül visszatér a mindennapjaidba, érdemes az univerzum által küldött jelként értelmezni. Lehet, hogy visszatérő dolog figyelmeztetésként, útmutatásként vagy megerősítésként szolgálhat, csupán tudunk kell értelmezni a mögöttes üzenetet.

De mi a helyzet az egyik leggyakrabban előforduló „állati útmutatóval” a pókkal?

Ha a megszokottnál többször látsz pókot, az egyrészt azt jelenti, hogy ideje lenne megtanulni mi az a türelem, és szorosabb kapcsolatba kerülni a saját kreatív energiáiddal, másrészt pedig azt is sugallhatja, hogy tökéletesen elsajátítottad már ezeket a képességeket.

A pók mint szimbólum számos kultúrában megjelenik, a pókhálóik komplexitásáért és szépségéért pedig nagyon nagyra tartják őket. A pók a szépség és az alkotás szimbóluma, az egyiptomi kultúrában és néhány amerikai törzs életében is a felsőbbrendű alkotók energiáit reprezentálták a pók szimbólumával.

A fel-feltűnő pók türelemre serkent. Kitartásra és türelemre ösztökél egy elkezdett terveddel kapcsolatosan. Ők is nagy gonddal és türelemmel szövögetik hálójukat, úgyhogy ebből merítve neked is hasonlóak lenne érdemes ügyeidhez viszonyulnod. Lassíts le, és figyelj oda arra, amit csinálsz. Légy precíz. 

Ha többször botlasz a pók szimbólumába, az egy teszt is lehet. Egy olyan teszt, melynek során közelebb kell kerülnünk a sötét oldalunkhoz, ki kell ismerjük önmagunkat, és így jöhetünk rá igazán, hogy kik is vagyunk valójában. Nézz mélyen önmagadba és tisztázd le egyszer s mindenkorra, hogy mit szeretnél, mi tesz boldoggá, mitől érzed magad rosszul, mi fáj? Ha megismered önmagad, minden könnyebben fog menni.

Ne félj a póktól, hanem értsd meg a szimbólumait. 

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!