Jó, ha tisztában vagy a jogaiddal!

A lakók közötti békés együttélés sok társasházban eldurvult a kutyatartással kapcsolatos ellentétes vélemények miatt. Van aki szerint bárki tarthat akárhány kutyát, mások pedig azt mondják, hogy a lakóközösség meghatározhatja, hány eb lehet a lakásban.

Egy most meghozott bírói ítélet szerint az előbbieknek van igazuk, vagyis a lakóközösség semmiféle korlátozást sem rögzíthet a Szervezeti és Működési Szabályzatban!

Pedig sok társasházban is előfordult, hogy nem csupán az ebek számát korlátozták, hanem egyenesen megtiltották a kutyatartást. A társasházi SZMSZ csak azt tilthatja meg, hogy a lakó magánlakását nem lakás, hanem pl. irodai célra használja, vagy hasznosítsa. Még ebben az esetben is az SZMSZ-ben pontosan meg kell határozni, mely célra nem hasznosítható, de ezt is csak a jövőre nézve. Ilyen lehet pl., hogy magánlakásban nem működhet nagy forgalmú iroda, üzlet, vagy más nyilvánvalóan nem lakáscélú tevékenység. Az, hogy ki, mit tart a lakásába magánügy.  Ha valakit zavar a szomszéd viselkedése, vagy éppen ebtartási szokása, birtokháborítási pert indíthat, amiben bizonyítania kell, hogy a tevékenység zavaró.

►► KÉRJÜK LÁJKOLD ÉS OSZD MEG EZT MÁSOKKAL IS!

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!