A testünk sokkal több, mint sejtek, szövetek és szervek összessége. Gondolj csak bele, hogy nap mint nap sejtjeid milliói dolgoznak azért, hogy el tudd végezni a napi feladataidat, és ez több mint egyszerű biológia. Nem hiába hangoztatják oly sokszor, hogy harmóniában kell lennünk a testünkkel, ugyanis a szervezet igenis képes reagálni a biztató, pozitív szavakra.

A harmónia nem csak abban merül ki, hogy kiváló ételekkel tápláljuk a szervezetünket, rendszeresen átmozgatjuk és óvjuk a sérülésektől, hanem az is nagyon fontos, hogy milyen érzelmeket táplálunk saját testünk iránt.

Ha még sosem beszéltél a saját testedhez, akkor itt az ideje elkezdened!

Nagyon egyszerű dologról van szó, amihez az első lépés a nyugodt légkör megteremtése, ahol kényelmesen elhelyezkedve csak önmagadra tudsz összpontosítani.

A test akkor tud igazán gyógyulni, ha pihen, és ezt a nyugalmi állapotot legkönnyebben meditáció útján érhetjük el. Ne aggód, ha elsőre furcsának tűnik, ugyanis akik sosem meditáltak, azok nem éreznek egyből rá a dolgokra.

Kezdetnek elég, ha egy kényelmes párnára leülve elcsendesedsz, és a légzésedre figyelsz: orron be, szájon ki. Ne ijedj meg, ha gondolataid hirtelen elkalandoznak, összpontosíts újra a légzésedre.

Ezt már olvastad? Erőteljes gyógyító meditációs ima minden betegnek!

Ha úgy érzed eléggé sikerült kizárnod a külvilágot, akkor jöhet a lényeg: a saját testeddel való beszélgetés.

Egyszerűen képzeld el, hogy párbeszédbe elegyedsz a saját testeddel, külön hozzászólsz a tested sérült részeihez, szavaid megnyugvást és gyógyító energiákat közvetítenek. Vizualizáld, hogy a problémás területeket fényes sugárnyalábok ölelik át, melyek felgyorsítják a gyógyulási folyamatokat. Szánj rá időt, és hasonlóképpen vedd sorba a tested többi sérült területét is.

Ezt a fajta vizualizációt akár egy óráig is fenntarthatod, de ehhez gyakorlás kell, mert erős koncentrációt igényel. Ha időd engedi akár minden nap is elvégezheted, és idővel meglátod, hogy teljesen természetesnek fog tűnni, hogy ilyen módon is törődsz a testeddel.

Ezt már olvastad? Változtatni szeretnél az életeden? Tedd életed részévé a szeretet és jóság meditációt!

Minél többször gyakorolsz, annál jobban fogod érezni a gyógyító energiák hatásait, mert az öngyógyulásra ott, benned rejlik a potenciál, ezzel a technikával csupán felszínre hozzuk és felerősítjük ezeket az energiákat.