Ha rendszeresen fogyasztod, megelőzheted a bajt!

Egy orvosi portál szerint ez a 7 élelmiszer megakadályozza a rákos sejtek fejlődését, mert kiéheztetik azokat.
Ezek hétköznapi, olcsón beszerezhető, mindenkinek elérhető dolgok: paradicsom, vörösbor, curry, kurkuma, áfonya, zöld tea és étcsokoládé.

Egy harvardi tanulmány szerint azok a férfiak, akik hetente fogyasztanak főtt paradicsomot vagy paradicsomszószt, 50%-kal kisebb a prosztatarák kialakulásának lehetősége, mert a paradicsomban likopin található, ami erős anti-angiogén tulajdonságokkal rendelkezik. Ellentétben a C-vitaminnal, a paradicsomban található likopin mennyisége magas hőmérsékleten főzve nem csökken, hanem megnő.
A curry és a kurkuma is rákellenes anyagokat tartalmaz, és nagyon egészségesek is.

A vörösborban egy erős antioxidáns,  a resveratol van, ami csökkenti a szív- és érrendszeri betegségek kialakulását. A resveratol nem csak megöli a baktériumokat, de megakadályozza a rákos sejtek fejlődését is, emellett pedig javítja a mentális és fizikai egészséget, és a sugárzás okozta DNS sérüléseket.

A zöld tea is nagyon hatékony a rák ellen, és a tudósok szerint a hatóanyagai a leukémia növekedését nemcsak megállítják, de zsugorítják is.
A fekete áfonyáról is tudjuk, hogy véd a rákos megbetegedésektől, és enyhíti a már kialakultakat. Különösen hatékony a petefészekrák ellen.

Ha pedig édességre vágysz, válaszd az étcsokoládét, mert jót tesz a szívnek és az érrendszernek, ráadásul a rákos sejtek ellen is erős hatása van. A rákellenes hatása segít megelőzni a daganatos betegségek kialakulását, és a rák növekedését is lassítja.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!