Ott verték át őket, ahol csak tudták...

A Bódi házaspár kinőtte az otthonát, ezért átalakították. A házfelújítás viszont fél évükbe és a tervezettnél jóval többe került, mert a munkások ott verték át őket, ahol csak tudták.
– Öt milliót vittek el – mondta Guszti – pedig korábban csak 3 milliós kiadással számoltak.

Guszti elmondta, hogy húztak ki milliókat a zsebükből.

– Először jött a gázos, adtam neki anyagra egymillió-hétszázezret, utána meg egymillió-százezret, később persze kiderült, hogy többet számolt fel, mint kellett volna, és ezt eljátszotta velünk szinte az összes munkás – kezdett bele kálváriájába a Bódi család feje, akinek a legkorszerűbb padlófűtést ígérte a szakember. De nem azt kapták a pénzért, amit ígértek neki, végül csak a negyedik gázos fejezte be a munkálatokat, de még ő is elvitt újabb nyolcvanezer forintot.

A villanyszerelő újabb csöveket vetetett vele, de jóval többet rendelt annál, ami kellett. Mivel nem készült el a ház időre, sőt romokban hevert, albérletbe kellett menniük, ami pluszkiadást jelentett nekik.
– Mindössze 10 percre voltunk a háztól, hogy szemmel tudjam tartani a felújítást. Hatvan napot töltöttünk albérletben, de Margót nagyon megviselte, olyan volt, mintha visszamentünk volna az időben ötven évet – tette hozzá.

Persze a festővel sem ment minden könnyen, kétszer annyi négyzetmétert számolt el, mint kellett volna, ami körülbelül kétszázezer forintnyi pluszkiadást jelentett. Rémálom, de a közel fél év alatt összesen ötven ember dolgozott a házukban, és még most is csak 95 százalékosan van kész az otthonuk – a lépcsőt például még most is csinálják.

Sem ideje, sem pénze nem maradt a gyógyulásra!

Guszti évekkel ezelőtti infarktusa óta rendszeresen, félévente jár vizsgálatokra, hogy tudja, minden rendben van-e, de a felújítás miatt viszont erre nem jutott ideje.
– Egy éve nem voltam vizsgálaton, és szanatóriumba is akartam menni pihenni, de több százezerbe kerül az is, arra most nem jutott, talán majd később – mesélte Guszti.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!