Vigyázz! Feldühítheted, és meg is karmol, ha rosszul akarod szeretgetni.

Nemrég fény derült az igazságra, hogy egyáltalán nem mindegy, hogyan simogatjuk a macskákat.

Brit tudósok megfejtették a titkát, hogy hogyan kell simogatni egy macskát anélkül, hogy feldühödne, vagy elkezdene karmolni. 
Az alaptézis: A macskát nem akkor kell simogatni, amikor neked van kedved hozzá, hanem, amikor ő igényli. A macskák totálisan kiborulnak attól, ha csak úgy kényed-kedved szerint felveszed őket, és elkezded simogatni a nagy gondosan eligazított bundájukat.

Lauren Finka, a Nottingham Trent Egyetem kutatója szerint van néhány egyértelmű jel, ami arra utal, hogy mikor és mely testrészen nem ajánlott megsimogatni egy macskát. A leginkább elkerülendő terület az állat farka, hátának alsó része, és a hasa, ezeket általában nem ajánlott simogatni, mert karmolás, harapás lehet a vége.

Amikor az a gondolatod támad, hogy most jól megsimogatod a békésen szunyókáló cicád hasát, inkább ne tedd. A macska egyik leggyengébb pontja a hasa, sérülékenynek érzi magát, ha hirtelen elkezded a hasát simogatni. Sokkal jobban szereti, ha ujjaiddal a fejét, a két füle közötti részt illetve a fülei mögötti területet simogatod.

Szakértők szerint ajánlott mindig tiszteletben tartani a macska határait és igényeit még akkor is, ha úgy tűnik, hogy te vagy az erősebb. Mindig várd ki azt a pillanatot, amikor a macskád a legnyugodtabb, és csak óvatosan közelíts felé.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!