1. Paradicsom
A paradicsom elveszíti az ízét, ha hűtőben tárolja. A hideg leállítja az érési folyamatot, amelytől pedig a zöldség még finomabbá válna, megváltoztatja szerkezetét, szóval valami műanyaggá változtatja.

2. Krumpli
A hidegtől a krumpliban lévő keményítő gyorsabban változik át cukorrá, szóval hamarosan csak egy kemény, cukros valamit talál a kívánt zöldség helyett. Amennyiben még nincs gyökere, akkor a legjobb, ha pince híján egy sötét, hűvös, de nem hideg helyen tárolja felhasználásig. Használjon papírzacskót, sokkal jobb légáteresztő.

 

3. Vöröshagyma
A nedvességtől a hűtőben tárolt vöröshagyma puha és penészes lesz. Tartsa inkább hűvös, száraz helyen. A snidling azonban remekül eláll a hidegben is, mivel magasabb a víztartalma. De a krumplit és a hagymát ne tartsa együtt, ugyanis ebben az esetben hamarabb megromlanak.

4. Fokhagyma
Még ha végül hűtőben tartva be is fejeződik a fokhagyma érési folyamata, akkor is penészes és gumiszerű lesz. Mindenképpen hűvös és száraz helyen tárolja.

5. Kenyér
Hűtőben semmiképpen se tartsa, mélyhűtőbe is csak alaposan becsomagolva tegye. Utóbbi esetben várja meg, míg magától kiolvad.

6. Olívaolaj
Hűtőben tilos tartani, mert kicsapódik az olaj, majdnem olyan lesz az állaga, mint a vajnak, és élvezhetetlenné válik. Tárolja hűvös, sötét helyen.

7. Kávé
Bár sokan esküdnek rá, de a hűtőben tartott kávé elveszíti ízét és aromáját is, kellemes, mással össze nem hasonlítható illata elillan, többé nem élvezheti. A hőmérsékletkülönbség miatt kialakuló kondenzvíz kicsapódása, beszívódik a kávéba, jelentősen sietteti az oxidációt, ami miatt megromlik a kávé. Számos laborkísérletet végeztek már, de senki nem tudja egyértelműen igazolni a kávé fagyasztásának előnyét, tehát ne fagyasszuk a kávét, mert a kávé pörkölt szárazáruhoz ("gabonához") hasonló, és nem tengeri gyümölcs.

8. Méz
Nem szükséges, hogy a mézet hűtőben tartsa, hiszen gyakorlatilag bármeddig elállhat, csak jól le kell zárni a dobozát. Hűtőben kikristályosodhat, és veszíthet élvezeti értékéből.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!