A királynő sorsa egy véletlen miatt pecsételődött meg!

118 éve szeptember 10-én Erzsébet a magyarok királynéja Genfben tartózkodott. Aznap délután a kikötőbe igyekezett, udvarhölgyével Sztáray Irma grófnővel. Döbbenetes, hogy az olasz anarchista Luigi Lucheni egyszerűen elé ugrott, döfött, és ellökte  a királynét. Sisi  elesett, de nem érzett semmi fájdalmat. Többen odaugrottak, felsegítették. A királyné még eljutott a kikötőbe, sőt felszállt a  hajóra. Ám, indulás után röviddel elvesztette az eszméletét. Meglazították a fűzőjét, ingén épp a szívénél látszott egy véres folt. A hajó  visszafordult , a kikötőből hordágyon vitték a szállodába Sisit. Soha többé nem tért magához. Az orvosok már nem segítettek. Erzsébet a magyarok királynéja, Ferenc József császár felesége 1898. szeptember 10-én örökre lehunyta szemét.

A merénylő csupán annyit tervezett, hogy valamelyik uralkodócsalád egy tagját meggyilkolja. Egy újságból tudta meg,  hogy Erzsébet királyné éppen Genfben tartózkodik. Pusztán a véletlen műve hogy az anarchista éppen Sisit gyilkolta meg. A merényletet egy nagyon hegyes reszelővel követte el, ami csak egy kis sebet ejtett a királyné szívén. Valószínűleg  ezért meg a szoros fűző miatt nem érzett fájdalmat Sisi a szúrás utáni percekben. A királyné gyilkosát életfogytig tartó börtönre ítélték.

Erzsébet királyné a nevét egy s-sel írta alá a korabeli dokumentumok szerint. Az életéről  készült legszebb filmeknél ellenben Sissi írásmódot használták. Forrás: blikk

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!